Wat kan een hennepadvocaat voor je doen?

Een hennepadvocaat kan helpen in het geval je hennepkwekerij is opgerold. Hij kan alle factoren bestuderen en deze punten verdedigen in de rechtszaal. Aangezien de hennepkwekerij al gevonden is, kan je niet rekenen op kwijtschelding, maar dat betekent niet dat de advocaat overbodig is. Er zijn een aantal factoren die invloed hebben op je straf. Een ervaren advocaat kan deze objectief analyseren en onderbouwen of jouw straf terecht is of niet.

Factoren van invloed op de straf

In Nederland zijn er grote straffen wat betreft het kweken van hennep. Dit kunnen zowel taakstraffen zijn, maar ook gevangenisstraffen. De factoren die dit bepalen zijn bijvoorbeeld of er sprake is van het aftappen van stroom, hoeveel planten er gevonden zijn en de risico’s die op het spel gezet zijn door je hennepkwekerij. De straf verschilt per situatie en het is moeilijk te zeggen wat jouw straf zal zijn. Jouw betrokkenheid kan ook invloed hebben en hoe lang de kwekerij werkend is geweest.

Behalve straf ook een ontnemingsvordering

Een ontnemingsvordering is een berekening van het bedrag dat je hebt verdiend met je hennepkwekerij. Je moet dit hele bedrag terugbetalen aan de overheid en de officier van justitie zal dit uitrekenen. Hierbij wordt uitgegaan van een gemiddelde oogst van 28,2 gram wiet per plant. Dit wordt met het aantal planten en het aantal oogsten vermenigvuldigd. Nu is het aantal kilo’s wiet dat je hebt geoogst bekend en dit wordt vermenigvuldigd met de huidige waarde van marihuana. Deze bedragen kunnen dus erg hoog oplopen.

Hoe regel je een advocaat?

Regel direct een advocaat voor hennepkwekerij als je beschuldigd bent. Dit kan je zelf doen of de politie kan het voor je doen, maar dan krijg je één aangewezen. De kosten zijn vaak Pro Deo wat betekent dat je een gedeelte moet betalen wat wordt bepaald naar aanleiding van je salaris. Iedereen heeft recht op een advocaat en in dit geval zal je deze zeker nodig hebben.