Het werk van een strafrechtadvocaat

Ben je beschuldigd van een misdrijf? Dan heb je een strafrechtadvocaat nodig. In deze nare situatie is hij er om je met juridisch advies bij te staan. Dit helpt je gemoedsrust en geeft je het gevoel dat je er niet alleen voor staat. Bovendien ben je zelf waarschijnlijk niet in staat alle juridische taal en procedures te begrijpen. De strafrechtadvocaat kan je in normale taal informeren over wat er te wachten staat.

Maak gebruik van je zwijgrecht

Voordat je met een advocaat gesproken hebt sta je er even alleen voor. Je hoeft vanaf het moment dat je beschuldigd bent niets te zeggen. Dit heet zwijgrecht en dit wordt opgeheven vanaf het moment dat je een advocaat in handen genomen hebt. De advocaat zal geregeld worden door de politie, maar je kan ook zelf op zoek naar een advocatenkantoor Breda. Tijdens een intake gesprek zal de advocaat de zaak analyseren, jouw verhaal en dat van de wederpartij bekijken en beslissen of hij jouw zaak zal overnemen. Vanaf dat moment kan je worden verhoord, maar heb hier altijd juridisch advies voor bij de hand.

In de rechtszaal

Nadat alle voorbereidingen getroffen zijn, je bent overhoord en de datum van je rechtszaak is aangebroken, zal je voor de rechter moeten komen. De strafrechtadvocaat verdedigt je en kan objectief inspringen op wat voor jou misschien emotionele momenten zijn. Hij zal proberen een zo realistisch mogelijk vonnis uitgesproken te krijgen.

Naderhand

Als het vonnis is gevallen zal je waarschijnlijk emotioneel zijn. Misschien was het niet zijn wat je had verwacht en wil je weten wat er verder mogelijk is. De advocaat kan je een realistische kijk geven en je bijstaan bij de volgende stappen. Ook als er onderhandeld moet worden met de wederpartij kan hij dit leiden. Een strafrechtadvocaat is niet verplicht, maar de ervaring van een advocaat is onmisbaar.