Financiën uitbesteden, wat krijg je er voor terug?

Elke ondernemer weet dat het debiteurenbeheer van een bedrijf veel tijd in beslag neemt. Er zijn natuurlijk de dagelijkse zaken zoals klanten tijdig factureren, maar er is ook het gedeelte dat omgaat met de wanbetalers. Veel ondernemers kiezen er voor dit gedeelte uit te besteden aan een incasso bureau zoals BMK Groep www.bmkgroep.nl. Wat kan een incassobureau je precies bieden?

Debiteurenbeheer

Een incassobureau kan je gehele debiteurenbeheer overnemen of gedeeltelijk. Dit betekent dat ze nieuwe klanten kunnen scannen op kredietwaardigheid, contact kunnen opnemen met de wanbetalers en zo de debiteurenlijst kunnen afwerken en reduceren. Uiteraard moet je wel betalen voor deze service dus het is verstandig om eerst de kosten en de baten op een rijtje te zetten. Maar als je een lange wachtlijst hebt met onbetaalde facturen is het zeker de moeite waard.

Trainingen

Vele incassobureaus bieden ook praktijkgerichte trainingen aan om zelf je debiteurenbeleid te stroomlijnen en effectiever te maken. Zo hoef je je financiën niet uit handen te geven, maar kan je het zelf perfectioneren als je daar de tijd en de mensen voor hebt. Vaak gebeurt deze training bij jou op de werkvloer en komt telefoneren, optimaliseren en structureren van het debiteursbeheer aan de orde.

Rechtskennis

Soms moet een zaak helaas naar de rechter. Een debiteur heeft ook na meerdere aanmaningen van het incassobureau niet betaald en nu moet er juridische opvolging komen. Incassobureaus hebben hier veel kennis van en kunnen dit op de juiste manier benaderen. In het ergste geval zal dit leiden tot een dagvaarding of faillissement van de debiteur. Veel incassobureaus hebben de rechten en kennis om dit in werking te zetten.